Vill du vara med i Grannstöd?

Grannstöd, som är en utveckling av Grannsamverkan, består av frivilliga deltagare som patrullerar anslutna bostadsområden till fots och med bil. Patrulleringen sker huvudsakligen dagtid och patrullen står alltid i direkt kontakt med Närpolisen för att kunna rapportera.

Hej från Grannstöd

Vad är då grannstöd?

Jo, Grannstödär en sammanslutning som liksom ni i grannsamverkan vill verka för att öka tryggheten i våra bostadsområden. Grannstöd har funnits i Hässelby-Vällingby sedan 2003. Många av er har säkert sett vår bil – en röd Peugeot 107.

Vi är ett 30-tal frivilliga som åker runt i alla delar av vårt område.. Men – vi åker inte bara bil, vi fotpatrullerar också. Ett bra sätt att träffa boende och kunna ge information och samtidigt lära oss mycket om vår hembygd! De flesta av våra förare har varit med länge, nästan hälften sedan starten. Alla är pensionärer vilket innebär att vi har en naturlig avgång och behöver engagera fler att delta i vår grupp

Vi samarbetar med polisen som inför varje körning ger oss aktuell information om inbrott, bilstölder, skadegörelser och annat. När vi åker är vi alltid minst två grannstödjare och vi har hela tiden möjlighet att ha telefonkontakt med polisen. Vi ska observera och rapporteramen inte ingripa. Vi rapporterar våra observationer till polisen, stadsdelsnämnden, gatukontoret m.fl.

Vi sponsras bl.a. av Hässelby-Vällingby Stadsdelsnämnd och Svenska Bostäder.

Eftersom vårt främsta syfte är att förhindra brott vill vi ha en god kontakt med alla boende och en god grannsamverkan viktig också för oss.Och då är det naturligt att ni och vi som har samma mål och mycket att kunna delge varandra i form av kunskap, kontakter mm också har ett närmare samarbete.

Stämningen är god inom Grannstöd, vi har regelbundna träffar så vi lär känna varandra och vi har ”vår” polisman Liz Johansson som tar ”hand om” oss grannstödjare på ett mycket bra och trevligt sätt.

Tilläggas kan att man behöver inte köra bilen, en observatör som sitter bredvid är lika värdefull som en förare.

Vill du vara med i Grannstöd? Vi ordnar en träff för den som är intresserad.

Välkomna!

Ring Bo Malmqvist tel 070-696 06 13 eller Bo Winnerby tel 073-312 15 70.

Grannstöd Hässelby, Vällingby

Läs mer på Grannsamverkans webbplats

5 thoughts on “Vill du vara med i Grannstöd?

 1. 20130203 at 08:18

  Hejsan.
  Det mesta av informationen om Grannstöd är ju fortfarande korrekt, och vi vill definitivt fortfarande gärna ha fler förare och bisittare. Ett antal praktiska de-taljer har dock ändrats rätt kraftigt – och framgår i detl på vår helt nya hemsida.
  Med vänlig hälsning

  Leif Lasson, sekreterare i Föreningen Grannstöd Hässelby-Vällingby

 2. Webmaster
  20130203 at 12:08

  Hej Leif,
  tack för informationen. Ska uppdatera så att det står rätt.
  mvh
  Webmaster

 3. 20140428 at 07:25

  Hej igen.
  Vi har nu ytterligare uppdaterat vår hemsida, så det vore bra om den fanns med som referens för er Grannstödsinfo..
  Viktigare saker att korrigera för er är:
  1) Grannstödsbilen är en röd Peugeot 107 (som inte sponsras av Folksam).
  2) Folksam och Toyota sponsrar oss inte längre
  3) Kontaktpersonerna heter Bo Malmqvist, tfn 070-696 06 13 och Bo Winnerby, tfn 073-312 15 70
  Tack för hjälpen
  Leif (sekreterare och kassör i föreningen)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *