Nu har stavgången kommit igång!

[singlepic id=211 w=320 h=240 float=right]Stavgång kallas internationellt för ”Nordic Walking” och kommer ursprungligen från Finland under slutet av 1990-talet. Dock fanns former av stavgång i slutet av 1980 talet i USA, under namnen ”Fitness Walking”, ”Pole Walking” eller ”Exerstride” (exercise=träna, stride= gå med längre steg).

Vi var tolv medlemmar som den 16 september fick en lyckad genomgång med Friskis & Svettis. Det kanske bör påpekas att deltagarna är av bägge könen! Stavgången kommer att fortsätta på onsdagar kl 18:30.

[nggallery id=12]

Då träffas de som vill, vågar och kan på Brunflogatan 27 vid STAVHÅLLPLATSEN. Det är ingen anmälan, utan de som är på plats kl 18.30 går ut och stavar. Vi går en sväng på cirka en timma och anpassar gången till deltagarna och avslutar med strechning vid hållplatsen.

Nu när det mörka halvåret närmare sig, kommer vi att göra dagsavgångar också, men de dagarna bestäms inom gruppen. Riktigt fina dagar, kan det då vara lämpligt att stoppa ner en kaffetermos i ryggsäcken. Förslag på dagtid är tiden kl 11.00 på tisdagar, är du intresserad, kontakta Mia Sievert på 08-375 376 eller 0736-916 976.eller via e-post: sekreterare@rtf.nu

Två böcker om stavgång finns för utlåning (vid stavhållplatsen) och det är ”Nordic Walking; stavgång för alla” och ”Stavgång”.

Vi har gjort en lista på dem som hittills har gått och det är för att du enkelt ska kunna maila någon att få sällskap med, om du känner dig sugen på en stavpromenad förutom på torsdagar.

Listan kan kompletteras med telefonnummer också, om någon saknar e-postadress. Maila din adress och telefonnummer till info@rtf.nu eller ring Jill Andersson 08-87 69 20 (kvällstid) om du vill komma med i det glada stavgångsgänget!

Stavgången är endast för betalande medlemmar.

/Jill och Eva L.

2 thoughts on “Nu har stavgången kommit igång!

 1. Eva
  20091021 at 21:40

  Stavgången blir bara bättre och bättre, idag var vi 14 själar som gick 6,4 km i ganska rask takt. Roligast var när vi i början på andra sidan gatan, såg ett annat stavgäng från friskis och svettis och de var färre….. Det var samma instruktörer som vi hade, men tveksamt om de kände igen oss. Linnea deltog för första gången och skenade verkligen iväg. Det ska bli kul när vi får upp samma flås.
  Kom ihåg att nu är det torsdagar som gäller, samling vid stavhållplatsen på Brunflogatan 27 kl 18;27! Jag lovar, det är jätteroligt och nyttigt!

 2. Eva
  20091030 at 16:12

  Hej, jag vill bara tala om för er alla som gick stavgång i går att jag efter gårdagens magplask mår ganska bra. Jag har varit till vårdcentralen och dessutom beställt nya glasögon. Tack för all hjälp! /Eva

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *