Tyck till om planerade bebyggelsen

Den planerade bebyggelsen Råckstavägen/Vällingbyvägen berör många boende i Råcksta villaområde. Susanne och Roger Welander uppmuntrar till aktion för att protestera mot bygget, med exempelvis namninsamling, kontakt med media m.m. Vad tycker du? Kommentera inlägget och starta en diskussion. Så här tycker Susanne och Roger:

”Hej

Vi är flera boende i Råcksta villaområde som är emot den planerade bebyggelsen Råckstavägen/Vällingbyvägen. Det finns säkert många fler som blir drabbade negativt på olika sätt om detta blir verklighet såsom ökad trafik, parkeringselände och att det redan är bebyggt utmed i praktiskt taget hela Råckstavägen och vi värnar om de få gräsytor som faktiskt finns kvar här. Den anvisade markytan Råckstavägen/Vällingbyvägen används idag av promenerande, hundägare, lek och vintertid skidåkare där ser man ofta både harar, rådjur och räv.”

Ur senast numret av RTF:

55 nya lägenheter i form av kedjehus kan bli verklighet på två platser utmed Råckstavägen. Exploateringsnämnden har beslutat att anvisa mark till Sundhem AB för genomförande av byggnationen. Den ena platsen som markanvisas ligger vid korsningen Råckstavägen/Vällingbyvägen och den andra platsen lite söderut utefter Råckstavägen, nära Söderberga Allé. Det beräknas bli cirka 55 lägenheter i 2-våningshus i form av kedjehus, där vissa hus innehåller två lägenheter och en del en lägenhet. Lägenheterna föreslås upplåtas med bostadsrätt.

Styrelsen kommer att bevaka såväl nybyggnation som parkeringsproblem och återkommer så fort man har något att redovisa. I nästa nummer av RTF Bladet presenteras en större sammanställning av nybyggnationen i vårt område.

4 thoughts on “Tyck till om planerade bebyggelsen

 1. Pontus Sandgren
  20090514 at 22:44

  Jag förstår våndan över att få nya stora hus bevid sitt gamla kära 50-talshus. Samtidigt måste man vara öppen för förändring och jag tycker åtminstone de husen som nu står klara är ganska fina och än så länga har inte jag märkt av några bekymmer. Det verkar ju vara trevliga männinskor som flyttar in i vårt område och så länge det det förblir så tycker jag allt är ok.

  Meeen, om det skulle komma ett hus som stör min utsikt skulle jag säkert låta annorlunda. Så funkar man ju och jag har full förståelse för att man kan tycka illa om ett nytt hus om det hamnar precis runt knuten. Det hade jag också tyckt.

  Haren som skuttar omkring här gillar jag men rådjuren som fanns här för några år sedan saknar jag inte. Min grabb fick en fästing från dom, så återigen, allt det nya är välkommet, bara inte för nära mig.

  Jag är alltså varken bättre eller sämre än någon annan tror jag.

 2. Lasse Nilsson
  20100930 at 23:46

  Jag tycker det byggs alltför mycket här i Råcksta med omgivningar. Det man tänker på är att alla dessa nyinflyttade människor ska ha egna bilar, som alla andra, och då blir det jäkligt trångt överallt. Nu har det byggts en massa hus längs Råckstavägen. Det är mer än nog tycker jag. Sedan ska hela Vattenfall göras om till bostäder, det byggs nu 3 st höghus intill Vattenfall och sedan hela Trädgårdsstaden. Jäkla namn förresten. ” Om vi kallar det för trädgårds-stad, så tror folk att det inte blir så många hus, bara träd” låter det som nån har tänkt. Försåtligt.
  Sedan dessa områden som Susanne och Roger talar om. Och dessutom ett område alldeles intill Tunet. I kanten av kullen intill.
  Jag tycket inte att vårt område har behov av denna förtätning. Vi bor redan tätt med tanke på vårt områdes ytter-orts-karaktär. Vi som bosatt oss intill ett förorts-centra som Vällingby vill gärna ha ett lite glesare byggande. Fler promenadstråk, mera grönytor m.m. Dom som vill bo i tätbebyggda områden får söka sig till Stockholms innerstad.
  Sedan planerar man områden efter hur trafiken ska gå. Jag vet, jag har jobbat med detta. Trafikseparering kallas det. Detta sätt som nu görs är under all kritik. Trafiken och boendet blandas huller om buller. Så bara för för denna trafik-blunder tycker jag att man kan protestera mot allt nybyggande. Dåligt planerade områden har ingen behov av.
  Mera protester tack.
  Mvh Lasse

 3. Råckstabo
  20130402 at 19:36

  Hoppas att alla som har , haft möjlighet protesterat mot detta helvetesprojekt.
  Fulare hus får man leta efter, hur kan man ens komma på tanken att bebygga denna gröna plätt med något så avskyvärt. Och vem kan någonsin tänka sig att köpa detta elände intill en starkt trafikerad väg och intill en stor kraftstation .

 4. Nina
  20150125 at 01:19

  Alla i området drabbas vi ju av bebyggen i form av ökad trafik mer avgaser mer folk trängsel och köer.
  Så förstår inte vad du pratar om att det är välkommet med ännu mer förtätning.Då typisk svenskar att aldrig våga höja rösten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *